Stefan

Mitt namn är Stefan Karlsson och är diplomerad i traditionell kinesisk medicin och akupunktur (Nei Jing akademin 1993). Mitt intresse för hälsa, fitness och wellness började vid 18 års ålder när jag började träna på gym. Några år senare när jag bodde i USA började jag arbeta som kosttillskott rådgivare på en av Great Earth´s hälsobutiker i Los Angeles och senare på Natural Food Market i Miami, där de också hade en sektion för litteratur som jag älskade att läsa. Men eftersom en del hade sjukdomsfrågor kände jag att min kunskap var begränsad. Jag tog kontakt med den naturterapeut som var mest omtalad i området på den tiden – Dr David Schweitzer. Han var utbildad inom just kinesisk medicin. Under tiden jag var där åkte jag på en riktigt kraftig förkylning där varken c-vitamin, vitlök och echinacea gjorde någon skillnad. Jag blev rekommenderad en kinesisk örtformula av Dr Schweitzer som verkligen gjorde skillnad. Jag var frisk på endast två dagar. Jag var fascinerad och åkte hem till Sverige och började studera kinesisk medicin på Nei Jing akademin i Enköping. Under studietiden märkte jag att flera av studenterna inte kunde tillgodose sig den litteratur som fanns tillgänglig att studera förutom de fantastiska lärarledda lektionerna, eftersom böckerna var på engelska. Det är en av anledningarna att jag nu nästan 20 år senare med teknikens och Internets hjälp kan hjälpa sprida traditionell kinesisk medicin till alla som vill ta del och lära sig grunderna till en fantastisk och naturlig väg för bättre inre balans och hälsa.

Idag intar jag kinesiska örter varje dag, inte som medicin utan som kosttillskott. Det finns nämligen en fantastisk flora av stärkande örter som kompletterar maten och ger energi till både kropp och sinne. Andra örter och örtkombinationer används endast vid behov. Miljoner människor världen över, både i öst och väst gör samma sak, för att bibehålla välmående och hälsa.

/Stefan Karlsson

  Your Name (required)

  Your Email (required)

  Subject

  Your Message

   

  Print Friendly, PDF & Email

  58 thoughts on “Stefan

  1. Catarina Gullberg

   Hej!
   Finns det någon ört som kan hjälpa vid problematik med venerna i benen, exempelvis åderbråck?
    
   Mvh Catarina Gullberg

   Reply
   1. Stefan Post author

    Hej Catarina,
    Enligt traditionell kinesisk medicin (tcm) grundar sig åderbråck i tomhet qi som ger upphov till stagnation av blod. “Qi rör blodet” enligt TCM. Det finns en klassisk formula som heter Bu Zhong Yi Qi Tang (ginseng & astragalus combination) som brukar användas.
    Lycka till!
    Stefan Karlsson

    Reply
  2. Lena Andersson

   Hej Stefan!
   Min kompis har en bok som heter.
   Från väst till öst.
   Vad kan jag köpa 1 sådan?

   Reply
   1. Stefan Post author

    Hej Lena,
    Jag skrev väst möte öst i mitten på 90-talet. Ett par år efter mina TCM studier (glad student).
    http://www.traditionellkinesiskmedicin.se ger dig bättre information på svenska, på djupet, gratis!, du kan skriva ut varje kapitel med hjälp av Joliprint (PDF).
    Ladda ner de delar du är intresserad av och berätta hur du gillar dem.
    Mvh
    Stefan

    Reply
  3. Elisabeth

   Hej Stefan,
   Jag blev av en väninna anvisad din sida och nu är jag alldeles lyrisk. I hela mitt vuxna liv har jag varit intresserad av alternativmedicin, utbildat mig inom reflexologi, TCM, kinesiologi och andra alternativa behandlingsterapier. Och här dyker en sida upp med underbara, handfasta och tydliga tips, kunskaper och anvisningar. Tack! Stort tack! 🙂

   Reply
  4. Anna Hansen

   Hej
   Undrar om du kan tipsa mig om någon kinesisk ört eller formula som hjälper vid lågt järnvärde.
   Jag har haft blodbrist sedan tonåren och har ätit Duroreron mot det i omgångar men det ställer till det för magen.
   Har gått hos en kinesolog i två års tid och ätit örter. Mitt blodvärde blev mycket bättre men jag slutade gå på behandlingar för ca 1/2 år sedan och tänkte att jag skulle vara botad.
   Känenr av symtomen nu igen och vill börja äta örter igen. Vad bör jag satsa på?
   Vänliga hälsningar
   Anna Hansen
    

   Reply
  5. martina nylund

   Hej, jag har varit på akupunktur 7 ggr nu för att jag haft huvudvärk varje dag i 4 månader, yrsel och illamående. Det har inte hjälpt hittills. Hur länge ska man gå innan det ger resultat? Han som ger akupunktur frågar ofta om jag är arg, irriterad, hur jag sover och om jag känner mig varm i ansiktet. Han frågar även om jag är svullen i magen ofta eller har ont i ländryggen. Han säger inte vad han ser på min tunga eller känner när han tar min puls så jag vet inte vad som är fel. Jag har även fått örter efter varje behandling som ska kokas och drickas. Jag har även fått naprapat- och massage behandlingar och besökt olika läkare som har röntgat huvudet och tagit blodvärden m.m. utan att hitta nåt fel. Allt verkar vara i obalans, men jag vill bara veta om det verkligen kommer hjälpa med akupunktur?
   Mvh Martina

   Reply
  6. Ann-Charlotte

   Hej!
   Jag har gått ett par ggr till en kinesolog för min IBS mage och att jag inte kan äta varm mat utan att få ont eller diarre.Då jag gick dit fick jag stark medicin som örter att göra te på och det hjälpte min mage.Men är arbetslös och fick sluta gå.Undrar om det finns örter man själv kan ta nu eller göra te på?

   Vänliga hälsningar
   Ann-Charlotte!

   Reply
   1. Stefan Post author

    Hej Jozef,
    Du kan klicka på “joliprint” på varje sida. Då kan du skriva ut och fylla en pärm. Jag funderade på bokformat, men det tar för lång tid, samt att jag ville dela med allt detta gratis 🙂
    Mvh
    Stefan

    Reply
  7. Roger

   Hej,
   Är lite nyfiken på kinesisk medicin efter att ha haft borrelia tidigare.
   Har du några kontaktuppgifter, kan inte hitta några sådana på sidan här.
   Mvh
   Roger

   Reply
  8. Pernilla

   Hej Stefan! Jag är 20 år gammal och har sedan jag fått min mens haft extrema menssmärtor. Jag har varit hos flera olika specialister bl.a. på Danderyds sjukhus och Endometrioskliniken på Karlolinska. Jag har fått mediciner i fel syfte men även de mediciner som ska hjälpa mot mina problem har inte alls hjälpt och ofta har jag istället fått andra biverkningar. Jag söker nu efter andra vägar och undrar om du kan hjälpa mig. Kanske med bara hjälp av örter jag kan testa och var de finns att köpa eller möjligtvis besök på din praktik (var ligger den?). Jag är obeskrivligt trött på att inte kunna komma upp ur sängen var fjärde vecka för att jag ligger och spyr av smärta och hoppas verkligen på hjälp här!
   Tack på förhand!

   Reply
  9. Linnéa

   Hej!
   Idag är jag 22 år men vid åldern 10 vart jag en botad astmatiker och allergiker i några år ( fram till jag var ~19-20) från att ha haft svåra akuta problem vid kontakt av djur så gick jag till att idag ha haft katter,hund och ridit. Idag är det tyvärr inte lika bra, tror effekten av akupunkturen har försämrats med åren. Jag är inte riktigt redo för akupunktur idag och han jag vill och bara måste ha är upptagen i Kina. Men jag kommer ihåg att jag fick alternativ medicin av honom när jag var klar, en medicin som hette ” adaptonic allergy support” som var något för QI fick även några alg/fisk tabletter..hur som haver så vill jag testa detta igen men vet inte vart eller vad jag ska göra. Jag vill testa något mot min astma och allergi men vet inte hur jag ska hitta det jag söker. Där jag bor nu finns det även en fågel som jag vill bli mer tålig för, är rädd att det är han som gör att jag är förkyld större delen. Har du något svar eller råd?
   tack på förhand! //Linnéa

   Reply
  10. Cecilia Lindqvist

   Hej!

   Fin sida och trevlig information!

   Har du tips på något ställe eller person där man kan få lära sig om hur man kan använda sig av kinesiska örter i terapeutiskt syfte? Jag bor i Norrköping, men kan givetvis resa en bit.

   Vänligen Cecilia

   Reply
   1. Stefan Post author

    Hej Cecilia,
    Roligt att du uppskattar hemsidan. Att lära sig hur man använder kinesiska örter i terapeutiskt syfte?
    På vilken nivå? Se på akupunkturförbundets sida och ring de olika skolorna för att se vilken som kan passa just dig. Lycka till! Det är minst sagt en intressant lära.
    Mvh
    Stefan

    Reply
  11. Petra

   Hej Stefan och tack för din fina sida!

   Vet du vart jag kan vända mig för att få tag på riktiga kinesiska örter för att brygga eget te hemma? Jag har ett recept från USA som jag vill fortsätta med här hemma i Sverige.
   Tack för hjälp!

   Reply
  12. Bettina

   Hej Stefan!
   Var ligger din praktik, hur får man tag på dig?
   Jag tar inte upp vätska och är väldigt uttorkad. Vad kan jag äta eller dricka för att det ska bli bättre?

   Mvh
   Bettina

   Reply
   1. Stefan Post author

    Hej Betina,
    Läs mer på min blogg om “yin stärkande mat samt testa örttillskottet REPLENISH, finns på sidan shop.qi-elements.se
    Mvh
    Stefan

    Reply
  13. Veronica

   Hejsan Stefan!
   Om du har tid och möjlighet vore jag innerligt tacksam om du kunde svara på min fråga 🙂 Jag kikade på min tunga idag då jag ramlade över din sida om tungdiagnostik. Och vilken chock jag fick, hade aldrig trott att en tunga kan säga så mycket. Men det blir väl så när man aldrig har tänkt på det. Jag har i vart fall väldigt tydliga tandavtryck ca 0.5cm från tungspetsen och 2cm in på tungan. Tungan är också relativt blek med små röda prickar på främre delen av tungan. Kan det då vara så att jag har qi-brist och det viktigaste, vad kan jag göra åt det? För så som tungan ser ut är det uppenbart att något inte står rätt till.

   Med Vänliga Hälsningar och En riktigt god jul!
   Veronica

   Reply
   1. Stefan Post author

    Hej Veronica,
    Det bästa är att uppsöka en akupunktör på din ort för en ordentlig diagnos och eventuell behandling. Sök på svenska akupunkturförbundet.
    Mvh
    Stefan

    Reply
   2. Stefan Post author

    Hej Veronica,
    Prova Precious som finns på shop.qi-elements.se
    Precious stärker både qi och blod (ngt som är viktigt för just kvinnan).
    Mvh
    Stefan

    Reply
  14. Pauline Österlund

   Hej Stefan,
   Jag är en stundent som går sista året på gymnasiet, och mitt projektarbete handlar just om Yin och Yang, och dess betydelse inm kinesisk medicin och mat.
   Jag undrar om du har någon möjlighet att svara på lite frågor, då jag tror att det skulle kunna gynna mitt arbete.
   Hör gärna av dig till min mail!
   Tacksam för svar!

   Pauline Österlund

   Reply
  15. Anna

   Hej Stefan,
   Jättebra informationssida, tack för det!!
   Jag undrar om du kan ge mig råd angående mina ögonproblem mm. Jag har de senaste åren (främst sedan jag fick barn) fått jättestora påsar under ögonen och en massa gegga inuti ögonen som är otroligt besvärligt. Ögonläkaren sa att jag inte producerar några tårar och därför kommer geggan och han rådde mig att använda Apotekets saltlösning utan konserveringsämne i. Jag har under några månader använd några droppar Kollodialt Silver i ögonen varje dag, tyvärr utan resultat.
   Det har enligt min tolkning att göra med någon obalans och svagt Qi i njurarna. Jag har också andra symtom som utmattning, insomnia, stress och oro, irritation, dåligt minne och inte lika kreativ som jag brukar vara. Det är inga nyheter för mig att jag levt under mycket stress under många år men jag vill få bukt med detta en gång för alla. Jag är och har alltid varit mycket smal och påsarna+rynkorna under ögonen gör att ser ännu mer utmärglad än vad jag faktiskt känner mig.
   Vore otroligt tacksam för några handfasta tips om örtbehandling mm!

   Stort tack,
   Anna

   Reply
   1. Stefan Post author

    Hej Anna,
    Med din information tänker jag på 2 saker, den ena “tomhet” i njurarna och för det skulle jag använda Replenish. Men samtidigt är ögonen relaterade till levern och trä elementet samt att du har insomnia och irritation, därav en obalans i levern enligt TCM.
    Jag skulle börja med DETOX, 4 tabletter, 3 ggr dagligen under ca 7 dagar. Om “geggan” är borta då, sluta med DETOX och ta REPLENISH, 5 tabletter 2 ggr dagligen för att “fylla på” yin och essens.
    Lycka till,
    Stefan

    Reply
  16. Lilian

   Hej! Du skriver att du driver en praktik! Hittar ej några uppgifter var/i viken kommun då driver den? Kanske kenisiskmedicin är något för mig!

   Hälsningar Lilian

   Reply
  17. sebastian

   Hej Stefan!

   Jag har en längre tid haft kalla testiklar, kallare än vanligt!
   Jag undrar om du har något tips på någon ört jag kan använda.

   mvh Sebastian Gorg

   Reply
   1. Stefan Post author

    Hej Sebastian,
    Läs mer under “trä elementet – obalanser och “Stagnation av kyla i leverns meridian”.
    Sen ber jag dig uppsöka en akupunktör på din ort.
    Mvh
    Stefan

    Reply
  18. Malin

   Hej Stefan,

   Jag har gått hos en akupunktör som är oerhört skicklig i Barcelona. Hon tog bort min eksem och min astma som jag har haft i 30 år. Nu har jag bara allergin kvar, men tyvärr bor jag i Stockholm nu och kan inte fortsätta gå hos henne.
   Jag har provat 2 akupuntörer i Stockholm utan att hitta rätt. Skulle vilja fråga dig var du har din klinik eller ifall du kan tipsa om någon akupunktör som även håller på med kinesiska örter i Stockholm.

   mvh
   Malin

   Reply
  19. DubbelHenke

   Bra sida. Ser att det finns fler varianter av qi-elements numera. Men jag har t.o.m i Stockholm gått bet på att hitta dem. De verkar vara på väg ut. Ma måste alltså beställa dem på postorder?

   Jag har diabetes, ytliga åderbråck, total brist på magsyra, IBS etc. Allt tack vare kemikalievanvården som jag tyvärr kallar den. Jag äter bara ekologiska grejor och aldrig nån junkfood etc. Men jag har inte blivit bättre.Har för mig att det finns nån kenesisk örtblandning mot formen av IBS med lös mage, intolerans mot fett och iskalla händer. Vet du vad den heter? Akupunktur har inte hjälpt mig och jag har inte längre råd.

   Jag har provat alla de “gamla” qi-elements och Vitalizex var den som genast gav mig energi fast den ska ju vara för kvinnor? Jag har fel på njurarna, kan jag ha för mkt yin och att det var därför örterna i denna hjälpte mig?

   Alltså:

   1. Man måste beställa qi-elements på postorder?
   2. Vad heter örtblandningen mot IBS m kalla händer etc?
   3. Kan jag gå efter min “MAGKÄNSLA” när det gäller vitalizex?

   Hälsn från “Healern” DubbelHenke. Andra kan jag heala men inte mig själv…

   Reply
  20. Ingvor Blom

   Hej! Är en 65-årig kvinna som undrar om vad som kan hjälpa mot extrem trötthet. Har en generaliserad myopati med typ II-atrofi, finns ingen diagnos, dvs man vet vad som händer men inte vad det beror på. Har, sedan undersökningarna, ätit kosttillskott som cellbalans, zink, E,B C-vitamin och mivitotal som rekommenderats. Äter medicin mot högt blodtryck sedan 10-talet år tillbaka, Lasiz Retard, Seloken o Renitec samt Lestid mot för höga gallsyror. Har sedan en tid tillbaka varit extremt trött och ljudkänslig, tagna prover är normala. Lever i övrigt ett bra liv m 50% intressant arbete, familj o vänner utan eg bekymmer. Undrar om det kan finnas ngt inom ditt område som kanske kunde hjälpa mig att få upp livskraften igen:)
   Tack på förhand, Ingvor Blom

   Reply
  21. Maria Viklund

   Hej Stefan!

   Jag lider sedan ett tag tillbaka av problem med svullen mage. Jag har ständiga rapningar(obs ej sura) och gaser. Jag har gått upp väldigt mycket i vikt ca tjugo kilo (väger idag 74 kg och är 1.59 cm lång) sedan jag fick en utmattningssyndrom och var sjukskriven i 3 år 2004-2007, under den tiden opererades jag i underlivet pga trolig missfall (x) och misstänkt druvcancer,det visade sig inte så vara men efter operationen utlöstes fibromyalgi. Jag har lite värk och känningar i bland av det.
   Nu det sista fick jag reda på att jag hade amöba i tarmen som jag fick antibiotika för, men det har inte hjälpt jag är inte bättre. Såjag är osäker på om symtomen bar orsakats av det. Nu har jag börjat äta holistic detox paket för att rensa för att sedan kunna läka tarmen som jag tror läcker.
   Men nu har jag fått extremt intensiva mag attacker som gör fruktansvärt ont, och kommer i intervaller i bland längre och ibland kortare emellan dessa. Det känns som magen ska gå av. Min tunga har en tjock vit beläggning. Jag mår väldigt illa och när jag kräks kommer det bara vitt skum. Jag vaknar på morgonen som det känns som hela magen och ryggen ska gå av det är som ett band runt omkring, det försvinner inte förrän jag kommer upp i rörelse. Magen ser ut som en spärrballong och jag ser ut att vara i sjätte månaden. Ibland fungerar tryck över magen och det lättar ibland går det inte ens att ta på magen. Jag får också blåmärken över kroppen.
   Har du någon aning av vad det kanvara somjag behöver? kan jag iså fall beställa örter av dig?
   Vänligen Maria

   Reply
   1. Stefan Post author

    Hej Maria,
    Det är väldigt svårt att rekommendera utan att träffa någon, men… de symptom du beskriver låter som överskot fukt och slem, samt stagnation av qi. Det finns en kinesisk örtformula som kallas “Er Chen Tang“. Du kan googla och se om det finns något Svenskt företag som säljer formulan. Lycka till! Annars får du söka hos ngn akupunktör på din ort som förhoppningsvis även arbetar med örter för en fullständig diagnos.
    Mvh
    Stefan

    Reply
  22. Tobias

   Hej!
   Man blir glad över din upplysande sida som får en minst sagt intresserad för traditionell kinesisk medicin . Jag har funderat på att gå en utbildning i TCM sedan en tid. Då jag har bott en längre tid i Sydafrika har jag letat efter skolor där, men utan framgång, och det verkar svårt att hitta på internet. Jag överväger också självklart att gå en utbildning i Sverige. Finns det någon bra söktjänst över skolor? Det kanske är omöjligt att säga, men anses internationella utbildningar hålla en god standard? Är det lätt att praktisera TCM runt om i världen (jag syftar då även på den tredje världen)?
   Tacksam för rekommendationer!
   Vänlig hälsning Tobias

   Reply
   1. Stefan Post author

    Hej Tobias,
    Kul att du gillar sidan. Klicka på länken “svenska akupunkturförbundet“. Här finner du de olika godkända skolorna i Sverige.
    Ja, de håller bra standard. Vad gäller att praktisera TCM runt om i världen… Olika lagar/regler för olika länder. USA godkänner t.ex. inte de Svenska TCM skolorna. Men akupunkturförbundet kan den frågan bättre än jag.
    Lycka till!
    /Stefan

    Reply
  23. Helén

   Hej,
   Jag läste någonstans att tungan är en bra spegel över hälsotillståndet. Min har numera stora sprickor på bägge sidor och långt in på tungan några genomskinliga prickar. Tolkar jag er rätt är det med anra ord brist på någonting som påverkar lever och galla samt eventuellt mjälte/mage. Vad skulle du föreslå för kosttillskott?

   Reply
   1. Stefan Post author

    Hej Helén,
    Jag rekommenderar att du kontaktar en duktig akupunktör på din ort. Tungdiagnos är endast ett verktyg.
    Lycka till!
    Mvh
    Stefan

    Reply
  24. Per

   Hej Stefan
   Jag säger som alla de andra här att det är en mycket intressant sida och att du ger så mycket av dig själv hedrar dig..

   Min son som är 15 år insjuknade i depression och ångest med extrem trötthet och håglöshet för 5 månader sedan, han har svårt att uttrycka sig och hans ögon hänger och läkare har frågat om han tagit droger, de ser tunga ut och likgiltiga…han har haft problem med levervärdena och nu i veckan fått diagnosen Gilberts syndrom, som enligt läkarna är ofarlig eftersom den inte leder till död, men enligt en amerikanskt forum för just Gilbert,s syndrom så är symtomen många och just depression, ångest, svårt med tal, och enorm trötthet mm..
   Han har gått på undersökningar efter undersökningar och alla värden är bra, men han är isolerad i detta och orkar inte mycket mera än det nödvändiga, som inte är mera än att vila..
   Vi föräldrar söker med lykta eftersom läkarna i grund och botten börjar om på samma undersökningar heöla tiden och sedan kliar sig i huvudet..ibland ser det ut som om inte min son knappt får upp ögonen..
   Han har fått e antidepressiv medicin för seretoninhöjning..men den blir mera som en kupa över honom, men den tar tagit topparna av hans ångest ..

   Vad skulle du rekommendera med dina erfarenheter av TCM..? Vi söker vägar…

   Bästa hälsningar
   Per/

   Reply
   1. Stefan Post author

    Hej Per,
    Tack för att du gillar sidan!
    Angående din son, skulle jag börja med en kinesisk formula som heter xiao yao san “på pin yin”. Jag hade en produkt i sortimentet som hette “harmony”, men du finner en liknande produkt hos TCM Nordic som heter “Freeing the Sun
    Ta 2 tabl. 2ggr dagligen under en vecka och återkom med om er son känner några som helst förbättringar.
    Med vänliga hälsningar och lycka till!
    /Stefan

    Reply
  25. Per

   Hej igen Stefan och många tack..

   Vill bara fråga om han kan ta Freeing the Sun (ett underbart namn) även om han i nuvarande skede äter antidepressiv västerländsk medicin..? Jag tänker mera så att det inte blir fel med att blanda ..och kan han må sämre i början av den här Kinesiska medicinen som det är med den västerländska antidepressiva medicinen..det tar lite tid att sätta in..?
   Vill bara fråga så att det inte blir någon överraskning..

   Reply
  26. Jonna

   Hej,
   Jag undrar vilket av örteerna jag ska dricka om jag lider av infertilitet och lös avföring för jag vet att jag lider brist på yang, det har en annan kinesisk akupunktör berättat för mig, men jag tyckte att när jag läste att de teerna riktade sig till de som var hårda i magen.
   Kort: Jag fryser jämt, jag är inte speciellt kall om händerna dock, väldigt varm faktiskt. Får kall mage. Försökt bli gravid 2,5 år. Problem med tarmarna, har haft inflammation och är alltid lös i magen. Äter extra fibrer och då blir det bra men så fort jag slutar med dem blir jag dålig igen. Det kanske inte har med varandra att göra. Jag önskar jag kunde få träffa någon kunnig i kinesisk medicin men det finns ingen här där jag bor. Det går inte att beställa teerna av dig?

   Reply
   1. Stefan Post author

    Hej Jonna,
    Jag gjorde en produkt som heter VitalizeX, den fick faktiskt 5 plus i aftonbladet och 5 getingar i expressen (2005-2006). Den stärker njurens yang, som också värmer magen. Produkten har utgått då de förbjudit en av de viktigaste ingredienserna “epimedium”. Men kan du hitta VitalizeX på nätet är det den jag rekommenderar.
    Mvh
    Stefan

    Reply
  27. Nadja Nilsson

   Hej!!
   Härlig sida!
   Tror att jag har en överhettad lever och galla.
   Var på Zonterapi och hade jätteont vid gallans punkt och mina symtom är irritation, muntorrhet, och väldigt gult urin .
   Vad behöver jag då?
   Tack på förhand!
   Med vänlig hälsning, Nadja

   Reply
   1. Stefan Post author

    Hej Nadja,
    Sök efter en örtformula som heter Gentiana combination eller “Long Dan Xie Gan Tang” på pin yin.
    Lycka till
    Stefan

    Reply
  28. Isse

   Hej jag hundrar varför svättas jag mycket både ansikte fötter och händer tränar ofta äter bra mat Undrar är det fel på min ämneomsättning har haft det sen barndomen jag fyller 51 iår

   Reply
  29. Malin

   Hej!
   Jag skulle behöva lite rådgivning. Jag har under väldigt många år haft problem med magen – den är känslig, bullrig, gör ont osv. Samt att jag för ett år sen fick början till ett tarmvred. Jag har dessutom väldiga besvär med mina ögon. Extremt torra, röda, gör ont. Har även eksem, ofta huvudvärk och sömnsvårigheter. Har testat akupunktur men det fungerade inte. Finns det någon kinesisk medicin som kan hjälpa mig? Vilken i så fall och hur får man tag på den?
   Tack på förhand!

   Reply
  30. Siw

   Hej! Fin hemsida.
   Jag undrar om du har tips på fler örter/svampar liknande reishi som är balanserande och bygger upp immunförsvar, qi och blod.

   Vet du vad för tillskott man kan ta när man tränar bikram yoga? Då man svettas mycket känns det som man kanske bör stärka qi och yin/eller blod.. (mår jättebra av det, men mensen blir lite blekare och mindre. Vill fortsätta men då komplettera med passande örttillskott).
   Tack för tips!

   Reply

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *